IABR-

12.01.2021

IN LOCKDOWN

We weten natuurlijk niet of de huidige vergaande lockdown-maatregelen in maart of april weer versoepeld kunnen worden en wij de biennale weer kunnen openen. Het ziet er nog steeds niet goed uit, maar laten we het hopen, voor iedereen.

Partnertentoonstellingen
Het plan was om 2021 te beginnen met twee partnertentoonstellingen, METEOPOLIS in januari en NU! In februari.
We onderzoeken of we, als we de deuren weer open mogen doen, de tentoonstelling NU! alsnog kunnen presenteren, in april 2021.
METEOPOLIS is alleen virtueel te bezoeken - voor meer info en een link naar de virtuele tour, klik je hier

Meteopolis, virtuele tour

METEOPOLIS is een tentoonstelling van Rotterdams Weerwoord, een programma van de gemeente Rotterdam. Met als ondertitel Scenario’s voor het Rotterdam van 2060 vragen vier ontwerpbureaus zich af hoe Rotterdam er over veertig jaar uit zou kunnen zien als de stad niet meer tegen het water vecht, maar het omarmt. Een oefening in vooruitkijken in tijden van klimaatcrisis.

Meteopolis

artist impression: Strootman Landschapsarchitecten


Voor NU! ONTWERPEN IN TIJDEN VAN KLIMAATCRISIS bundelen bijna 150 studenten van de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst (RAvB) en de afdelingen Graphic Design en Non Linear Narrative van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) hun krachten. Onder leiding van Thijs van Spaandonk, een van de curatoren van DOWN TO EARTH én hoofd Master Stedenbouw van de RAvB, en Roosje Klap, verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van DOWN TO EARTH én samen met Niels Schrader hoofd van die twee afdelingen van de KABK.

Voor meer info, klik hier

NU! Ontwerpen in tijden van klimaatcrisis

beeld: RAvB, Freek van Riet / KABK, Petra Eros


foto: Melany van Twuijver

DOWN TO EARTH is een biennale in tijden van pandemie. Een anti-biennale waarvan we het programma in de tijd zullen uitvouwen in plaats van dat we het samenballen tot een veelheid aan activiteiten. We vermijden zo iedere vorm van spitsuur. Geen concentratie in tijd en plaats, waarbij zoveel mogelijk mensen, die van heinde en ver zijn gekomen, op hetzelfde moment door dezelfde deur moeten. Die hectiek karakteriseert een biennale, maar is nu niet aan de orde.
Van september 2020 tot de zomer van 2021 presenteren we daarom een serie veelal kleinere tentoonstellingen en andere activiteiten. Daarnaast organiseren we, in eerste instantie een beperkt aantal, soms besloten en soms publieke events, van werksessies tot lezingen.

Lees hier de inleiding tot DOWN TO EARTH van hoofdcurator George Brugmans

Lees hier meer over DROOGTE IN DE DELTA, de eerste tentoonstelling van DOWN TO EARTH

Lees hier meer over ENERGIE, VAN WIE?, de tweede tentoonstelling van DOWN TO EARTH

ENERGIE, VAN WIE?

beeld: Aad Hoogendoorn


Vanwege de pandemie zijn alle plannen en data onder voorbehoud. Houd daarom onze website en agenda in de gaten, abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op twitter en instagram

Maar eerst en vooral, blijf gezond!