IABR-2020-

9
jun, 2021
11:00 - 17:00
jun, 2021
11:00 - 17:00

WATERSCHOOL M4H+: ARCHITECTURE FOR MICROBES

workshop door Philipp Kolmann

Studio Makkink & Bey

De eerste workshop in de WATERSCHOOL M4H+ is meteen op de dag van opening Architecture for Microbes, een doorlopend onderzoek van artist in residence Philipp Kolmann naar hoe wij in de huiselijke omgeving en het dagelijks gebruik op een vreedzame manier kunnen omgaan met microben.

De deelnemers volgen gedurende de dag het circulaire proces van het maken van zuurdesembrood. De hele dag door neem je deel aan een cyclus van het maken en ervaren, van proeven en eten. Een reis van bodem naar gewas en van fermentatieproces naar voedsel waarin centraal staat hoe microbiologische gemeenschappen ons kunnen helpen om het meeste uit ons voedsel, onze voedingsstoffen en onze smaak te halen.

Architecture for Microbes - Philipp Kolmann

beeld: Studio Makkink & Bey

Programma Workshop:
Van 11 tot 12 uur vindt het zuurdesembrood bakken plaats van boekweit en rogge met gekiemde boekweit. Tussen 12 en 14 uur kun je mee genieten van een lunch van gefermenteerde granen ‘Congee', seizoensgroenten en geroosterde chili-knoflookolie met vers brood en gefermenteerde boter. Van 15 tot 17 uur leer je alles over het bereiden; het mixen, vouwen en vormgeven van zuurdesembrood.

Philipp Kolmann gebruikt voedsel, microben, geur en smaak om ervaringen te creëren die ons emotioneel verbinden met een plaats. Als ontwerper is het zijn doel geuren en smaken te laten herkennen en toe te passen als waardevolle, lichamelijke en lokale culturele data. Daarom laat hij zich ook inspireren door disciplines als microbiologie, antropologie, landbouw, parfumeur en botanie.

Je kunt op het door jou gewenste moment aansluiten bij de workshop door een tijdslot te reserveren voor 9 juni. Klik hier en kies voor de optie TENTOONSTELLING WATERSCHOOL M4H+

Location: Studio Makkink & Bey, Marconistraat 85, Rotterdam