IABR-2020-

14-16
jul, 2021
13:00 - 16:30
jul, 2021
13:00 - 16:30

WATERSCHOOL M4H+: MAKING WAVES

digital radio

Studio Makkink & Bey

MAKING WAVES
radio van Studio Makkink & Bey en Good Times Bad Times

Making Waves is een radioshow van Studio Makkink & Bey. Gemaakt voor en uitgezonden vanuit WATERSCHOOL M4H+ is de show van 14 tot en met 16 juli drie opeenvolgende middagen te beluisteren op het digitale community radio station Good Times Bad Times.

Van tentoonstelling……
Voor WATERSCHOOL M4H+ heeft Studio Makkink & Bey een jaar lang het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) en zijn bewoners bestudeerd. Het resultaat is een reeks voorstellen die in tentoonstellingsvorm verbeelden hoe bepaalde locaties in M4H kunnen worden her-ontwikkeld. Hoe zou M4H eruit kunnen zien als de productie, verwerking en toepassing van biobased materialen als zeewier, insecten, eendenkroos, hout en mycelium, een centrale rol in de her-ontwikkeling zou krijgen?

DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+

beeld: Aad Hoogendoorn

.……naar radio
In elke aflevering van Making Waves wordt samen met een deskundige en een ontwerper of kunstenaar één van de biobased materialen naar voren gehaald en verkend wat je daar mee zou kunnen doen. Door Mingus Janssen worden verhalen voorgelezen waarin de luisteraars horen hoe M4H er dan in de toekomst uit zou gaan zien en hoe er gewoond en gewerkt gaat worden. Rianne Makkink presenteert de dagelijkse weerberichten en Jurgen Bey draagt een zelfgemaakt gedicht voor. Ook zijn er natuurlijk commercials, van ontwerpers van wie werk is opgenomen in de tentoonstelling, voor producten die verkocht kunnen worden zo gauw de verhalen werkelijkheid worden.

Luister hier naar de live uitzending