IABR-2020-

9
jun
-
30
jul
2021
11:00 - 17:00
2021
11:00 - 17:00

DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+

de tentoonstelling


VANWEGE DE PANDEMIE ZIJN ALLE DATA ONDER VOORBEHOUD


Vanwege het coronavirus en de voorschriften van het RIVM is het nodig een time slot te reserveren. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er nooit te veel mensen tegelijk aanwezig zijn en iedereen de tentoonstelling veilig kan bezoeken.
Klik hier om te reserveren.


Waterschool M4H+: Artist's Impression Mushroom Production Landscape

beeld: Studio Makkink & Bey

WATERSCHOOL M4H+
Rotterdam is een laaggelegen havenstad in de delta. In tijden van klimaatcrisis moet de stad op acute uitdagingen als bodemdaling, waterveiligheid, extreme neerslag, hitte en droogte reageren. Maar hoe zit het met het watergebruik?
Doel van Rianne Makkink en Jurgen Bey, de curatoren van WATERSCHOOL M4H+, is het bewustzijn van onze enorme water-footprint en wat we daaraan kunnen doen, te vergroten, als uitgangspunt voor een alternatieve ‘al-doende-lerende’ gebiedsontwikkeling in de stadshaven Merwe-Vierhavens. Het (bewustzijn van) watergebruik dus als hefboom voor het verkennen van een lerend productielandschap, een leeromgeving voor de toekomst die we kunnen willen in een gebied waar de gemeente komende jaren zo’n 3.000 (werk)woningen wil bouwen voor zo’n 6.300 mensen.

Werktentoonstlling en installaties in de de openbare ruimte
WATERSCHOOL M4H+ is een werktentoonstelling in de eigen werkruimte van Studio Makkink & Bey die in beeld brengt hoe een nieuw woon- en werkmilieu in de Rotterdamse stadshaven Merwe-Vierhavens eruit kan zien als er gedacht wordt vanuit een duurzaam gebruik van grondstoffen en hulpbronnen door de toekomstige bewoners van het gebied.

Waterschool M4H+: Artist's Impression Plot 1: Living & Farming

beeld: Studio Makkink & Bey

Aanvullend, op vijf buitenlocaties in het gebied, verbeelden evenzoveel ruimtelijke installaties hoe hier in de toekomst geleefd en gewerkt kan worden: vijf verschillende verhalen over nieuwe manieren van grondstofgebruik en de impact daarvan op Merwe-Vierhavens.
Door middel van een QR-code heeft de bezoeker toegang tot een webapplicatie waar de pioniers van het gebied worden voorgesteld, zowel de nu reeds actieve makers en ondernemers als de toekomstige bewoners. 3D-tekeningen geven weer hoe de toekomstige woon-werkomgeving eruit zal zien.

Meer informatie over WATERSCHOOL M4H+ lees je hier


WATERSCHOOL M4H+ is open voor het publiek vanaf woensdag 9 juni tot en met vrijdag 30 juli 2021.
Let op: de tentoonstelling steeds open van dinsdag tot en met zondag. Op maandag zijn wij altijd gesloten.

En houd onze website en social media goed in de gaten, vanwege de pandemie zijn alle data onder voorbehoud.

Reserveren
Vanwege het coronavirus en de voorschriften van het RIVM is het nodig een time slot te reserveren. Dat kan hier.

Voor alle bezoekersinformatie klik hier