IABR-2020-

30
jun, 2021
19:00 - 21:30
jun, 2021
19:00 - 21:30

IABR x AANKEILEN!: WATERSCHOOL M4H+ BIOBASED 3

Productie

IABR, Studio Makkink & Bey, Aankeilen!

Derde en laatste deel van een serie talkshows over de potentie van gebruik en productie van biobased materialen in de Rotterdamse stadshaven Merwe-Vierhavens (M4H). Vanavond: PRODUCTIE

Duurzaam bouwen
In het kader van DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+, verkennen de IABR en Studio Makkink & Bey in samenwerking met AANKEILEN! onze duurzame toekomst in een weerbare stad in een serie van drie gesprekken.

WATERSCHOOL M4H+ vergroot ons bewustzijn van onze enorme water-footprint en wat we daaraan kunnen doen, en neemt dit als uitgangspunt voor een alternatieve ‘al-doende-lerende’ gebiedsontwikkeling van de Rotterdamse stadshaven Merwe-Vierhavens (M4H).

Hoe kan een nieuw woon- en werkmilieu in M4H eruit zien, als er gedacht wordt vanuit een duurzaam gebruik van grondstoffen, hulpbronnen en biobased materialen als mycelium en hout? En hoe draagt de lokale productie en toepassing van deze materialen dan bij aan een aantrekkelijk, sociaal-inclusief woon-werk-productiegebied?

Keilepand met op de voorgrond De Voedseltuin

foto: Frank Hanswijk

Tijdens de laatste bijeenkomst van dit drieluik, op 30 juni, gaat het over hoe het aanplanten van bomen en produceren van hout kan bijdragen aan de vergroening van de stad en aan de ambitie om M4H te ontwikkelen als proeftuin en etalage voor de circulaire toekomst van stad en haven.

Met Ludo Hermans (stedenbouwkundig ontwerper, Gemeente Tilburg), Erik Sterk (directeur Stichting Pluspunt Rotterdam en Stichting Voedseltuin), Nadia Pepels (architect bij STUDIO NADIANENA) en Jurgen Bey (ontwerper Studio Makkink & Bey).

Gespreksleider is Lucas de Man, regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Lucas is artistiek leider van Nieuwe Helden en Biobased Creations en presenteert verschillende culturele tv-programma’s waaronder Kunstuur (AVROTROS).


Vanwege het coronavirus en de voorschriften van het RIVM zullen we met een klein publiek het gesprek live voeren en is het nodig te reserveren.
Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er nooit teveel mensen tegelijk aanwezig zijn en iedereen de bijeenkomst veilig kan bezoeken.
Om te reserveren klik je hier

Daarnaast is de gehele discussie via livestream te volgen. Dat kan via deze link.

Programma dinsdag 30 juni
18.00 – 19.00 uur: gelegenheid tot bezoek tentoonstelling RECLAIMING THE COMMONS in de Keilezaal
19.00 – 19.30 uur: inloop
19.30 – 21.30 uur: IABR x AANKEILEN!: WATERSCHOOL M4H+: BIOBASED 3

Locatie: Keilepand, Keilestraat 9, 3029BP Rotterdam