IABR-2020-

10
jul, 2021
14:00 - 17:00
jul, 2021
14:00 - 17:00

Één rondleiding, twee tentoonstellingen

RECLAIMING THE COMMONS én WATERSCHOOL M4H+

IABR

VANWEGE DE PANDEMIE ZIJN ALLE DATA ONDER VOORBEHOUD


Wegens succes herhaald: een gecombineerde rondleiding door twee DOWN TO EARTH-tentoonstellingen.

Co-curator Jurgen Bey neemt de deelnemers mee door zijn WATERSCHOOL M4H+ die plaatsvindt in de werkruimte van Studio Makkink & Bey. Tijdens de rondleiding licht hij tentoongestelde werken van ontwerpers, kunstenaars en architecten toe en gaat hij in op het ontstaan van en de visie achter de Waterschool. Er is volop gelegenheid voor vragen en gesprek.

WATERSCHOOL M4H+ - rondleiding door Jurgen Bey

beeld: Melany van Twuijver

Waterschool M4H+ buiten installatie

beeld: Aad Hoogendoorn

Vervolgens fiets je samen met de andere WATERSCHOOL M4H+ co-curator, Rianne Makkink, langs vijf plots, de Waterschool-installaties op buitenlocaties in het Merwe-Vierhavensgebied. Op iedere plot wordt een ander verhaal verteld over hoe hier in de toekomst geleefd en gewerkt kan worden.

RECLAIMING THE COMMONS - rondleiding door Thijs van Spaandonk

beeld: Aad Hoogendoorn

In het Keilepand neemt de co-curator van RECLAIMING THE COMMONS, Thijs van Spaandonk, het over. Tijdens de rondleiding praat hij over de argumenten overwegingen en achtergronden van de tentoonstelling, en beantwoordt hij vragen. Hij zal vooral dieper ingaan op de noodzaak bewoners en burgers beter mee te nemen en meer positie te geven als het om de energietransitie gaat.. Want dat is de oproep van deze tentoonstelling: geen energietransitie zonder sociaal maatschappelijke transitie!

Aanmelden
De rondleiding start om 14 uur bij Studio Makkink & Bey, Marconistraat 85. De totale duur van de rondleiding is ongeveer 3 uur.
Om te reserveren klik hier.

beeld: Yonca Özbilge

Fiets(afstand)
De twee tentoonstellingslocaties liggen op fietsafstand van elkaar met op de route de vijf installaties die onderdeel zijn van de WATERSCHOOL M4H+ tentoonstelling. Kom dus bij voorkeur op de fiets. Geen eigen fiets bij je? Haal bij het Keilepand een leenfiets van de IABR. Meld je hiervoor bij de receptie van de Keilezaal.

Programma
14 -15 uur: WATERSCHOOL M4H+ door Jurgen Bey
15.10 – 15.50: fietsen langs de buiten installaties van WATERSCHOOL M4H+ met Rianne Makkink
16 - 17 uur: RECLAIMING THE COMMONS door Thijs van Spaandonk

Locatie
Startlocatie: Studio Makkink & Bey, Marconistraat 85, Rotterdam

Voertaal
Afhankelijk van de samenstelling van de groep is de voertaal Nederlands of Engels.

Bezoekersinformatie
Voor alle bezoekersinformatie, zoals de route, de locatie en onze Covid-19 richtlijnen voor een bezoek aan de rondleiding, klik hier