IABR-2020-

11
jun, 2020
14:00 - 16:00
jun, 2020
14:00 - 16:00
Het IABR–Atelier OVK verkent in en met de gemeente Eeklo hoe hernieuwbare energie ingezet kan worden als hefboom voor bredere duurzame ontwikkeling.
In het Oost-Vlaamse Eeklo zijn momenteel heel wat verkavelingswijken in transitie. Oorspronkelijke bewoners verhuizen en jonge gezinnen, die hun plaats innemen, willen renoveren en daarbij aan de slag met het opwekken van duurzame energie.
Vier woontypologieën voor Energiewijk in Eeklo

beeld: plusoffice, enprove

In een energielandschap in transitie is de wijk een interessant schaalniveau. Een belangrijke vraag is daarbij hoe we de reeds bebouwde omgeving kunnen her-ontwerpen rekening houdend met de kansen die de energietransitie biedt.
De ontwerpbureaus Plusoffice en Enprove gingen met deze vraag aan de slag in Eeklo en werken oplossingen op maat uit voor verschillende woontypologieën.
Op 11 juni organiseert het Atelier OVK een webinar waarin de bureaus de resultaten van hun ontwerpend onderzoek presenteren en laten ze zien hoe bewoners in Eeklo ermee aan de slag kunnen. Ook is tijd voor gesprek en het beantwoorden van vragen

Dit webinar vindt plaats op donderdag 11 juni, van 14u tot 16u.
Je moet je wel i
nschrijven, en dat kan hier