IABR-2020-

28
aug, 2020
09:00 - 17:30
aug, 2020
09:00 - 17:30

IABRxRAvB

Waar kunnen we landen?

Op 28 augustus start het academisch jaar van de RAvB, de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst. Dat het deels onder de paraplu van DOWN TO EARTH en in de Keilezaal gebeurt, heeft een goede reden. De RAvB stelt in het komend studiejaar dezelfde vraag als de IABR: Waar kunnen we landen?

De RAvB ziet het ontwerpen aan de Rotterdamse klimaatopgave als de kern van haar onderwijsprogramma. De verschillende bouwstenen van het onderwijsprogramma worden aangewend om te verkennen wat de breedte en diepte van de ontwerpgave is die de klimaatcrisis ons stelt en die de context vormt waartoe het vakmanschap van architecten en stedenbouwkundigen zich moet verhouden. Vraagstukken kunnen het best in al hun complexiteit verkend worden door ze concreet te koppelen aan Rotterdamse opgaven.

Studenten van de RAvB in Bospolder-Tussendijken

Het is een insteek die naadloos aansluit bij die van de IABR. Daarom markeert 28 augustus tevens de start van een samenwerking tussen IABR en RAvB, een rode draad door de komende tien maanden die zich ook publiek zal manifesteren. Bijvoorbeeld als een gezamenlijk programma, als presentaties in tentoonstellingsvorm of als een gezamenlijke publicatie.