IABR-2018-

Zaterdag 2 en zondag 3 juni is het openingsweekend van het eerste deel van het tweeluik IABR–2018+2020–THE MISSING LINK. Een feestelijk startschot voor vijf weken tentoonstellingen, discussie en uitwisseling, lezingen, workshops, fietstours en conferenties over onze toekomst in de delta, de delta van de toekomst.

De tentoonstelling in het HAKA-gebouw in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam het hele weekend gratis toegankelijk.
Op zaterdag 2 juni is er tussen 12 en 17 uur ook een doorlopend programma. De ontdekking staat centraal, van de verschillende thema’s van deze biennale, en van de omgeving, het M4H-gebied, waar we de komende jaren aan de slag gaan.

Tussen 12 en 17 uur kunt u op verschillende plekken in het HAKA in ieder geval het volgende verwachten.
Presentaties van de drie curatoren van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, Floris Alkemade, Leo van Broeck en Joachim Declerck. Zij presenteren hun visie en leiden deze werkbiennale en het werkprogramma voor de komende weken in.

Here Comes The Sun
is een nieuw platform van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, parallel aan THE MISSING LINK opgezet, dat hij tijdens de opening introduceert.

Een presentatie van het ‘IABR– BoTu’-team over hoe de IABR de komende twee jaar in de wijk Bospolder-Tussendijken, samen met de gemeente Rotterdam, woningbouwcorporatie Havensteder en Delfshaven Corporatie, de eerste energiewijk van Rotterdam gaat verkennen.

Team1010 presenteert de eerste oogst van de IABR–Test Site M4H+, waar samen met de stakeholders in het gebied is verkend hoe Merwe-Vierhavens zich kan ontwikkelen tot de kraamkamer van de circulaire maakindustrie in de Rotterdamse regio.

Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer van de gemeente Rotterdam, praat over de resilience strategie van de stad en de rol van de energietransitie daarbij.

De makers van You Are Here vertellen over deze IABR–tentoonstelling in Brussel en beeldend kunstenaars Caroline Ruijgrok en Wouter Klein Velderman presenteren de ideeën achter hun Wunderkammer, een onderdeel van de hoofdtentoonstelling in Rotterdam.

Tussendoor zijn er optredens van de stadsdichter van Rotterdam Derek Otte en van singer-songwriter Judy Blank.

Ga ook mee met de Urban Guides-fietstour en ontdek het M4H-gebied – hoe het ooit floreerde als een van ’s werelds grootste fruithavens, hoe het langzaam in verval raakte, en hoe het nu, met vereende kracht van pionierende ondernemers, gemeente en havenbedrijf Rotterdam wordt ontwikkeld tot een stadshaven van de 21e eeuw: Test Site M4H+.

Vlakbij het HAKA is Studio Roosegaarde, waar de hele dag de Smog Free Tower te bewonderen is.

Het jaarlijks festival De Rotterdamse Dakendagen valt samen met het openingsweekend van de IABR, daarom is ook het dak van het HAKA dit weekend toegankelijk voor publiek.

Onze cateraar, Uit Je Eigen Stad, de stadsboerderij in het M4H-gebied die mensen wil verbinden met het eten dat dagelijks op hun bord belandt, zorgt de hele dag voor eten en drinken.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 2 juni
tijd: 12:00 - 17:00 uur (deuren open vanaf 10:00 uur)

voertaal: Nederlands