IABR-2016-

26
apr, 2016
apr, 2016

Metropoly #1 : Brainport Eindhoven

serious game over metropoolvorming in Nederland

Het Team Zuidelijk Perspectief

Uitgangspunt: de drie metropoolregio’s Brainport Eindhoven, Rotterdam - Den Haag en Amsterdam beschikken ieder over een eigen belasting-gebied om te investeren in de regio. In drie sessies kiezen de spelers van de serious game de top 30 om de kenniseconomie van een specifieke regio te versterken. De game stelt met behulp van digitale technologie de actoren in staat om keuzes te maken en mede op basis van keuzes van andere actoren de resultaten van hun keuzes te laten zien.

Na de drie game sessies volgt op 21 juni het publieke debat tussen de drie metropolen. Welke kwaliteiten verhogen de aantrekkingskracht op de creatieve en innovatieve mensen in de wereld? Heeft versnelling van de verbindingen tussen de steden meer prioriteit dan een HSL naar München? Wat doet de Q-factor in het stedelijk landschap? Wordt de space of flows, Schiphol of Rotterdam Haven the place to be?

Metropoly: een serious game over metropoolvorming in Nederland. Het spel wordt gespeeld tijdens IABR–2016–THE NEXT ECONOMY, met vertegenwoordigers van de kenniseconomie, innovatieve maakindustrie, kennisinstellingen en cultuur uit de verschillende metropoolregio’s.

Volg Metropoly op Twitter: @MetropolyEU